top of page

Foto's en Plattegronden 

Kleine tuin slim inrichten

Een kleine tuin vraagt om slim gebruik van de ruimte. Ook al ga je niet de gehele tuin in een keer aanpakken, is het goed om eerst het totaalplan te maken. De grote onderdelen kan je later niet zomaar verplaatsen. Door het zorgvuldig overwegen van de beste indeling is er meer mogelijk en krijg je later geen spijt van overhaaste beslissingen. Zet jouw wensen op een rijtje en schets de verschillende mogelijkheden. Wat zou jij het liefste in jouw tuin willen doen? Houd hierbij ook rekening met de zon, eten doe je vaak het liefst uit de zon. En waar staat de zon tijdens borreltijd? Heb jij jouw ideale tuin in beeld dan kan je van daaruit stapje voor stapje naar het eindbeeld toewerken.

Een klant wilde graag weten waar ik in haar relatief kleine tuin het tuinhuisje zou plaatsen. Ik heb haar geadviseerd om helemaal geen tuinhuisje te plaatsen maar een tuinkast. De tuinkast geeft veel ruimte winst doordat je geen verloren loopruimte hebt. Alles blijft goed bereikbaar en is overzichtelijk in te delen. De loopruimte is nu gewoon terras. In haar tuin heeft zij aan een zijde een hoge muur. Door hier een tuinkast tegenaan te plaatsen is de grote eettafel en de lekkere lounge hoek in de zon nu wel mogelijk. Een kleine tuin met grote mogelijkheden.

Voor meer praktijkvoorbeelden van iREDESIGN kun je kijken in de portfolio. Hulp nodig bij het omdenken voor het inrichten van jouw huis of tuin? Neem contact op of stel je vraag per mail of op Facebook.

Eerder....
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Eerdere berichten:
bottom of page